Van maandag 11 september t.e.m. woensdag 13 september 2019 trokken de derdeklassers, samen met de vierdeklassers, naar de Vierhoekhoeve in Gijzenzele. We werden voor enkele dagen echte boeren en boerinnen… We molken de koeien, we kuisten de grote stal op en gaven melk aan pasgeboren kalfjes! Ook de andere dieren vergaten we niet: de kippen, de konijnen, de schapen, de geitjes… voor elk wat wils. We leerden over de graansoorten en maakten een lekker broodje. Na de les melkverwerking wisten we heel veel over de koe en de melk. Tijdens dit atelier maakten we zelf boter en heerlijke choco. Een rit met de kar van boer Etienne stond ook op het programma. We wandelden ook eens naar zijn aardappelveld en daar mochten we aardappels rooien… Het was een superleuke driedaagse, kijken jullie mee naar de foto’s?